Vinařství Herdade do Rocim se nachází v regionu Alentejo v těsné blízkosti městečka Vidigueira. Zdejší horké klima je ideální pro pěstování hroznů na červená vína. Typické zdejší víno je plné, šťavnaté a hodně tělnaté. Je to případ i tohoto vína.
V Rocimu se všechny hrozny sbírají ručně. Po převozu do vinařství se hrozny ještě pečlivě třídí na vibračních stolech. Poté se odstopkují a jemně podrtí. Následuje fáze tzv. pre-fermentační macerace. Tato fáze trvá 48 hodin. Do moštu se uvolní aroma z hroznů a mošt získá ze slupek intenzivní rubínovou barvu. Po této fázi probíhá proces fermentace. Část moštu fermentuje v dubových nádržích a část v tzv. lagares. To jsou kamenné nádrže určené pro kvašení moštu. Mošt je díky této metodě víc v kontaktu se vzduchem. Výsledné víno zraje 6 měsíců ve francouzských dubových sudech. Poté se nalahvuje, ale ještě předtím než doputuje na stoly zákazníků, tak zraje 6 měsíců v lahvi.
Víno má sytou rubínovou barvu. Už při prvním přivonění vás do nosu udeří výrazné tóny vyzrálých černých třešní, šťavnatých ostružin, koření a v samém závěru je pak patrný nádech dubového sudu. Příjemné aroma podtrhuje jemný nádech fialek, které jsou typické pro odrůdu Touriga Nacional. Víno je po ochutnání úžasně šťavnaté. Je to ještě mladé víno, které má zatím ještě výraznější tříslovinu. Ta dává vínu potenciál pro další zrání v lahvi. Výrazná je i kyselina, ale není ostrá. I jako mladé víno je hodně příjemné a harmonické.
Alkohol : 14%




